Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 09:53

Ενδιαφέρον από Fortis Bank για την ελληνική αγορά

Ενας ακόμη μεγάλος ευρωπαϊκός χρηματοπιστωτικός και ασφαλιστικός όμιλος, η Fortis Bank, ενδιαφέρεται για είσοδο στην ελληνική αγορά, ενδεχομένως μέσω εξαγοράς της Τράπεζας Αττικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βελγικής οικονομικής εφημερίδας «L' Echo», η Fortis, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στο Βέλγιο με παρουσία σε όλες τις μεγάλες χρηματοπιστωτικές αγορές, έχει θέσει ως στόχο της για το 2009, το 30% των εσόδων από το σύνολο των δραστηριοτήτων της να προέρχεται από το εξωτερικό, δηλαδή εκτός της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο).

Όπως επισημαίνει η βελγική οικονομική εφημερίδα, ο όμιλος επισήμως αποφεύγει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει προς το παρόν το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της Τράπεζας Αττικής στην Ελλάδα. Εκπρόσωπος του ομίλου της Fortis Bank, απλώς περιορίστηκε σε ένα «no comment», όταν ετέθη το σχετικό ερώτημα.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του ομίλου αρκεί να αναφερθούμε στα φετινά αποτελέσματά του, με τα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου να ανέρχονται σε 3,6 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

NIKOΣ ΜΠΕΛΛΟΣ