Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 12:57

Εβερτ: Διαψεύδονται οι δυσοίωνες προβλέψεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις για την πορεία της οικονομίας έκανε σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, τονίζοντας ότι διαψεύστηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας παράλληλα λόγο για ποιοτική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών.

«Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2006, τελικά επιβεβαιώνεται ότι η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος θα ξεπεράσει το 4%», ανέφερε ο κ. Έβερτ και πρόσθεσε: «Η σημαντική αυτή αύξηση θα έχει ως συνέπεια τη μείωση της ανεργίας, που αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της χώρας, στο 9% έναντι 11,3% που ήταν όταν ανέλαβε η ΝΔ την κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ».

Όπως υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, «ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης φέτος προέρχεται σε σημαντικό βαθμό από την αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων, που αναδεικνύει όχι μόνο την ποσοτική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, αλλά και την ποιοτική».

«Πέραν τούτου, το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται το 2006 κάτω από το 3% ως ποσοστό του ΑΕΠ έναντι 7,4% που ήταν όταν ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση. Ετσι επιβεβαιώνεται η ορθότητα της οικονομικής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση της ΝΔ», προσθέτει και καταλήγει:

«Η ευμενής αυτή εξέλιξη ως προς την ανάπτυξη της χώρας ασφαλώς και δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό αλλά στη συνέχιση της ταχύρυθμης αύξησης του ΑΕΠ κυρίως μέσω των επενδύσεων, ιδιωτικών και δημόσιων»