Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 21:22

Συμπληρωματική δίωξη, κατά παντός υπευθύνου, για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου

Συμπληρωματική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού πράξεις που αφορούν υποθέσεις του χρηματιστηρίου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών κ. Κυριάκο Καρούτσο, μετά από σχετική παραγγελία του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος Ι. Σίδερη.

Η δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, εμπλεκόμενου με οποιονδήποτε τρόπο σε υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο με τις μετοχές-φούσκες στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2000.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν και της απάτης. Οι εφέτες ανακριτές θα ερευνήσουν το ρόλο δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν υποθέσεις του χρηματιστηρίου - οι οποίες παραμένουν ανοιχτές - αλλά και δικηγόρων και επιχειρηματιών που εμπλέκονται στο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του χρηματιστηρίου είχε διενεργήσει κύρια ανάκριση η προσωρινά κρατούμενη πρώην ανακρίτρια κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, κατηγορούμενη στην υπόθεση του παραδικαστικού.

Οι κύριοι Σίδερης και Φιοράκης ζητούν τη σύγκληση της ολομέλειας εφετών προκειμένου να ορισθεί και τρίτος εφέτης για να συνδράμει το ανακριτικό έργο καθώς ήδη ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων φθάνει τους εκατό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ