Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 08:15

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Όχημα» εξωστρέφειας το Χρηματιστήριο ΜμΕ. Ο κ. Σπ. Καπράλος αποκαλύπτει στην ΕΞΠΡΕΣ το σχέδιο επέκτασης του Χ.Α. στα Βαλκάνια».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Έκρηξη της φοροδιαφυγής. Πρόστιμα 122 εκατ. σε 1.187 εταιρείες. Ηλεκτρονικοί έλεγχοι στα στοιχεία των δηλώσεων ΦΜΑΠ και στα έντυπα Ε9».

* ΚΕΡΔΟΣ: « Έρχεται ο φόρος επιτηδεύματος. Ποιοι φόροι ενοποιούνται πώς θα υπολογίζονται και ποιοι θα τους πληρώνουν».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Ρύθμιση για ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών. Έκπτωση 70% στις πρόσθετες επιβαρύνσεις με εφάπαξ εξόφληση».

ΟΑΕΕ - Ειδική ρύθμιση

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι«ειδική ρύθμιση οφειλών ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προβλέπεται με τροπολογία στο μίνι ασφαλιστικό, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ, θα καταβάλουν τις οφειλές είτε εφάπαξ με έκπτωση 70% επί των επιβαρύνσεων είτε σε 70 δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσθέτων τελών».

Φοροδιαφυγή

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι «μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της ΥΠΕΕ. Από τις ελεγχόμενες εταιρείες προκύπτει ότι το 42% έχει διαπράξει φορολογικές παραβάσεις. Στο στόχαστρο της Εφορίας μπαίνουν τώρα οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 50 ατόμων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ