Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 09:29

Coca - Cola 3E: Αύξηση κερδών κατά 14% στο τρίτο τρίμηνο

Σε 167,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Coca-Cola 3E (CCHBC) σημειώνοντας αύξηση κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η αύξηση αυτή, η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.

Ο όγκος πωλήσεων, μη συνυπολογιζομένων των εξαγορών, διαμορφώθηκε στο εν λόγω χρονικό διάστημα στα 500 εκατ. κιβώτια σημειώνοντας αύξηση 10% σε ετήσια βάση.

Στο εννεάμηνο του 2006 τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 363 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 18% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα και ο όγκος πωλήσεων – μη συνυπολογιζομένων των εξαγορών – στα 1,331 εκατ. κιβώτια παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10%.

«Η συνεχής υψηλή οργανική αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά το τρίτο τρίμηνο, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική στρατηγική διαχείρισης των εσόδων, μας επέτρεψε να διατηρήσουμε την δυναμική των θετικών αποτελεσμάτων, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις από την άνοδο κόστους των πρώτων υλών. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να επιτύχουμε υψηλότερους στόχους ως προς τα συνολικά ετήσια κέρδη μας», δήλωσε ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

«Οι επενδυτικές μας πρωτοβουλίες συνεχίζουν να αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς όλες οι κατηγορίες των προϊόντων μας διαγράφουν ανοδική πορεία, ιδίως το διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιό μας σε μη-ανθρακούχα αναψυκτικά. Σε συνδυασμό με τις επιλεκτικές εξαγορές που συνάδουν με τη στρατηγική μας αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου διανομής μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι το μακροχρόνιο επιχειρηματικό μας μοντέλο θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την αύξηση των κερδών μας», πρόσθεσε.