Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 12:08

Derwent: Διπλασιασμός στοιχείων με την εξαγορά της London Merchant

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της London Merchant Securities Plc, εταιρείας ανάπτυξης κτιρίων γραφείων στην περιφέρεια West End της Αγγλίας, έκλεισε η Derwent Valley Holdings Plc, αντί ποσού 1 δισ. λιρών Αγγλίας (1,9 δισ. δολ.), με στόχο τον διπλασιασμό των ακινήτων της.

Η Derwent Valley προσέφερε 10 νέες μετοχές για κάθε 67 μετοχές της London Merchant Securities, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, που εδρεύουν στο Λονδίνο. Η προσφορά, αξιολογεί την κάθε μετοχή της London Merchant στις 298 πένες, 5,3% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο. Συμπεριλαμβανομένου του χρέους και άλλων υποχρεώσεων, η συνολική αξία της εμπορικής συναλλαγής θα είναι περίπου 2 δισ. λίρες στερλίνες.

Περίπου τα 2/3 των συνδυασμένων επενδύσεων της εταιρείας, θα αφορούν ακίνητη περιουσία στο West End, ενώ το 23% θα βρίσκεται στο City του Λονδίνου ή κοντά σε αυτό, το κύριο οικονομικό κέντρο της πόλης.

Η London Merchant, η οποία είχε επίσης συνομιλίες με την Great Portland Estates Plc σχεδιάζει να μετατραπεί σε εταιρεία επενδύσεων real estate χαμηλής φορολόγησης το επόμενο έτος.

Η οικογένεια Rayne κατέχει το 38% της London Merchant. O πατέρας του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Robert Rayne, αγόρασε την εταιρεία το 1958. Τον Ιούνιο η εταιρεία διαχώρισε τη δραστηριότητα των επενδύσεων στην Leo Capital Plc.

H Great Portland, άλλη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, είπε σήμερα ότι δεν θα κάνει προσφορά για την London Merchant. Οι εικασίες εξαγοράς ώθησαν τις μετοχές της London Merchant, 44% υψηλότερα το τελευταίο εξάμηνο.

Σήμερα οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 5 πένες, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στις 288 πένες στις 9:05 π.μ. στο Λονδίνο. Οι μετοχές της Derwent Valley, υποχώρησαν 39 πένες, ποσοστό περίπου 2%, φθάνοντας στις 1.955 πένες η μία, περιορίζοντας τα κέρδη του 26% που σημείωσαν το τελευταίο εξάμηνο.

Μαζί, Derwent Valley και London Merchant θα έχουν ένα χαρτοφυλάκιο ακίνητης περιουσίας περίπου 2,25 δισ. λιρών, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.