Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση των κερδών των εταιρειών λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ, Wal-Mart Stores Inc. και Target Corp., τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις και τη δήλωση αξιωματούχου της Federal Reserve ότι τα επιτόκια στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και της Samsun Electronics Co., οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 132,90 μονάδες στις 11:55 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, σημείωναν τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, μετά την πρόβλεψη της Tokyo Electron Ltd. για αύξηση των πωλήσεων από τη ζήτηση τσιπ και το δημοσίευμα στην εφημερίδα Commercial Times της Ταϊβάν, ότι η Hon Hai Precision Industry Co. κέρδισε παραγγελία για να κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα, για λογαριασμό της Apple Computer Inc.

Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι ανοιχτές αγορές στην Ασία, εκτός από τις αγορές στη Ν. Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες και την Κίνα. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στις 16.295,65 μονάδες. Στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα όδευαν να κλείσουν οι δείκτες στα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και τις Σιγκαπούρης.

Ράλι ανόδου έκαναν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών, μετά τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve Bank στο Σαιντ Λούϊς, William Poole, ότι τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας βρίσκονται σε κανονικά επίπεδα.