Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 09:45

Μακρόν: Να υπάρξει φορολογική εναρμόνιση στις χώρες της Ε.Ε.

Την ανάγκη εναρμόνισης των φορολογικών συστημάτων στις χώρες της Ε.Ε. υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατόπιν συνάντησης με τους πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και του Βελγίου, Ξαβιέ Μπετέλ και Σαρλ Μισέλ, αντίστοιχα.

Την ανάγκη εναρμόνισης των φορολογικών συστημάτων στις χώρες της Ε.Ε. υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατόπιν συνάντησης με τους πρωθυπουργούς του Λουξεμβούργου και του Βελγίου, Ξαβιέ Μπετέλ και Σαρλ Μισέλ, αντίστοιχα.

«Είναι απαραίτητο να εναρμονίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα φορολογικά συστήματα και να καθορίσει από κοινού τους φορολογικούς συντελεστές» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει με μεγάλες διαφορές στη φορολογία».

Όπως εξήγησε, άλλωστε, η εναρμόνιση της φορολογίας θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για ενδεχόμενη εμβάθυνση της Ε.Ε. από μια ομάδα χωρών - μελών.

Αναφερόμενος στο Λουξεμβούργο, τέλος, ο Μακρόν επαίνεσε τον Μπετέλ, επισημαίνοντας ότι έκανε «πάρα πολλά, ώστε το Δουκάτο να ανταποκριθεί στους κανόνες της διαφάνειας και της συνεργασίας».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ