Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 08:25

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Δώρο Μπαρόζο 2,7 δισ. διασώζει το Τρίτο ΚΠΣ. Με επιστολή προς τον Κ. Καραμανλή εγκρίνει τη μετάθεση έργων το 2007-2013».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέο ρεκόρ στη Σοφοκλέους. Στα υψηλά 6ετίας ο Γενικός Δείκτης. Στις 4.326,39 μονάδες έκλεισε η αγορά, με συναλλαγές αξίας 377 εκατ. ευρώ».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Σωσίβιο στο «παρά πέντε». Οι Βρυξέλλες «κατανόησαν» την ανικανότητά μας να υλοποιήσουμε τα έργα. Κόβονται 180 έργα χωρίς να μειωθούν οι συνολικοί πόροι του Γ' ΚΠΣ».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διασφάλιση πόρων 2,7 δισ. ευρώ από Ε.Ε. για έργα του Γ' ΚΠΣ. Θετική έκπληξη από Βρυξέλλες με επιστολή Μπαρόζο προς Καραμανλή».

Γ'ΚΠΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι «κοινοτικά κονδύλια ύψους 2,7 δισ. ευρώ διασφαλίστηκαν για την Ελλάδα μετά την έγκριση από την Ε.Ε. της πρότασης αναθεώρησης του Γ'ΚΠΣ, η οποία έγινε γνωστή χθες, με επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Μ. Μπαρόζο προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή».

Σοφοκλέους

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «ρεκόρ εξαετίας κατέγραψε χθες ο Γενικός Δείκτης της Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα η αισιοδοξία επενδυτών και αναλυτών να είναι αυξημένη. Η κυβερνητική ρύθμιση για τα αφορολόγητα αποθεματικά των εισηγμένων λειτούργησε ως καταλύτης για το ρεκόρ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ