Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 10:31

Infineon: Ζημίες για έβδομη συνεχόμενη φορά

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ έκπληξη προκάλεσαν τα αποτελέσματα της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, καθώς εμφάνισε ζημίες για έβδομη συνεχόμενη φορά, αποτέλεσμα του κόστους διαχωρισμού του σκέλους της με τα τσιπ μνήμης, και την αξιοπιστία ενός από τους μεγαλύτερους πελάτες της.

Οι καθαρές ζημίες της το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στον Σεπτέμβριο, υποχώρησαν στα 36 εκατ. ευρώ (46 εκατ. δολ.) ή 5 σεντς ανά μετοχή, από 100 εκατ. ευρώ ή 14 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 16%, φθάνοντας στα 2,29 δισ. ευρώ. Κατά μέσον όρο, 12 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι η Infineon θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 27,2 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις 2,09 δισ. ευρώ.

Το γερμανικό σκέλος κινητής τηλεφωνίας της Βenq Corp., πελάτη-κλειδί της Infineon έκανε αίτηση για χρεοκοπία τον Σεπτέμβριο. Οι ζημίες, αποτελούν τροχοπέδη για την ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή Wolfgang Ziebart, ο οποίος προσπαθεί να μετακινήσει την εταιρεία από τα τσιπ μνήμης που χρησιμοποιούνται σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε ημιαγωγούς που κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας για κινητά τηλέφωνα και για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Εκτός από σήμερα, οι μετοχές της Infineon, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 27%.

Ο Ziebart θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 10 π.μ., ώρα Γερμανίας, τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, ενώ στις 11:30 π.μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο.