Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 08:08

Bank of Communications: Προς πώληση μετοχών και ομολόγων 7 δισ. δολ.

ΠΟΣΟΝ έως 7,4 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών και ομολόγων σε ντόπιους επενδυτές, σκοπεύει να αντλήσει η Bank of Communications Ltd., η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζας της Κίνας, καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει κεφάλαια για να επεκτείνει τον δανεισμό και τις πιστώσεις με κάρτες.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Σαγκάη, θα επιδιώξει την έγκριση να πουλήσει έως 4,5 δισ. γιουάν σε μετοχές και 25 δισ. γιουάν (3,18 δισ. δολ.) σε ομόλογα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών, η τράπεζα θα αντλήσει από την πώληση 4,2 δισ. δολάρια.

Η Bank of Communications, η οποία κατά 19,9% ανήκει στην HSBC Holdings Plc, ακολουθεί τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της, όπως την Industrial & Commercial Bank of China και την Bank of China Ltd. στην κάλυψη των ντόπιων επενδυτών, μετά την αναρρίχηση του δείκτη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης κατά 68% φέτος. Η τράπεζα χρειάζεται να αναπληρώσει το κεφάλαιό της που δεν κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξης των δανείων, στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Οι μετοχές της Industrial & Commercial Bank of China Ltd., της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, έχουν σημειώσει άνοδο 22% από το ντεμπούτο τους στις 27 Οκτωβρίου, μετά από τη δημόσια εγγραφή. Οι μετοχές της Bank of China, η οποία μπήκε φέτος στο Χρηματιστήριο, έχουν σημειώσει άνοδο 19% στην εσωτερική αγορά από τις 5 Ιουλίου.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές της Κίνας. Οι μετοχές της Bank of Communications σημείωναν απώλειες 2,9% στο Χονγκ Κονγκ, φθάνοντας στα 7,13 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 11:56 π.μ.