Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2006 10:16

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Egnatia Finance: «Η ελληνική αγορά έχει σημειώσει ισχυρές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια και για αυτό το λόγο κάποια αποκόμιση κερδών ίσως να ανακύψει, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα υψηλά κέρδη εν όψει του τέλους του έτους».

Fortius Finance: «Μπορεί το θετικό κλίμα που επικρατεί να μην έχει μεταβληθεί, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο ΓΔ θα συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική του πορεία. Τα γεγονότα ότι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις ο αριθμός των καθοδικών είναι υπερδιπλάσιος των ανοδικών, ότι ο ΓΔ υποχώρησε κάτω από τις αντιστάσεις των 4.317 και 4.334 μονάδων με σχετική ευκολία και ότι η αγορά δεν έχει βιώσει ουσιαστική διόρθωση τους τελευταίους μήνες, καταδεικνύουν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών στην τρέχουσα φάση, σε μια περίοδο μάλιστα που οι ξένοι θεσμικοί κλείνουν παραδοσιακά τα βιβλία τους εν όψει του τέλους της χρονιάς.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, με προφανή λόγο την αποκομιδή κερδών. Από τεχνικής απόψεως η στήριξη για το ΓΔ οριοθετείται στις 4.250 μονάδες».

Emporiki Investment Bank: «Δεν αποκλείουμε κάποιες κινήσεις αποκόμισης κερδών στο ξεκίνημα της εβδομάδας με την εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και τη συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών να καθορίζουν το κλίμα».

Aspis Securities: «Μικτές τάσεις διαµορφώθηκαν την Παρασκευή στη Wall Street. Ο δείκτης Dow Jones σηµείωσε νέο υψηλό όλων των εποχών καθώς η άνοδος της µετοχής της Altria αντιστάθµισε τις πιέσεις που προήλθαν από την δηµοσίευση των αρνητικών στοιχείων για την αγορά των νέων κατοικιών... Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να ανοίξουν χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση. Στην εγχώρια αγορά θεωρούµε ότι σηµαντικό ρόλο θα παίξει η συµπεριφορά των µετοχών του ΟΤΕ, την Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ».