Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 12:32

Gaz de France: Συνεργασία με την Hardman σε venture στη Γαλλική Γουϊάνα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ να επενδύσει σε venture εξερεύνησης στη Γαλλική Γουϊάνα με την Hardman Resources Ltd. της Αυστραλίας, έκλεισε η Gaz de France SA, διαχειρίστρια του μεγαλύτερου δικτύου φυσικού αερίου της Ευρώπης.

Η Gaz de France, με έδρα το Παρίσι, θα πάρει αρχικά μερίδιο 20% στο έργο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Hardman, που εδρεύει στο Περθ, προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Η γαλλική εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μερίδιό της στο 30% μετά την ολοκλήρωση της αρχικής εκσκαφής.

Τις άδειες στη Γαλλική Γουϊάνα έχει η Hardman, η οποία τον Σεπτέμβριο συμφώνησε στην προσφορά εξαγοράς της Tullow Oil Plc, για να καλύψει τη γαλλική ιδιοκτησία των 65.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ένα από τα δύο έργα εξερεύνησης της Hardman βρίσκεται εκεί και έχει δυνητική παραγωγή 2,5 δισ. βαρελιών πετρελαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το 2005.

«Η είσοδος της Gaz de France ισχυροποιεί το venture», δήλωε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Hardman, Σάϊμον Πότερ.

Οι μετοχές της Hardman σημείωσαν άνοδο 1 σεντ, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 2,06 δολ. Αυστραλίας η μία στο Χρηματιστήριο. Η προσφορά της Tullow είναι 2,02 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή.