Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 13:45

ΠΣΕ: Πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας

Πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τη δημιουργία και ανάπτυξη ειδικής ιστοσελίδας με την οποία θα «συνδέονται» και θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά ελληνικές και σερβικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να προωθήσουν συνεργασίες στη Σερβία και στην Ελλάδα, πραγματοποιεί η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κέντρο Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας-(ΚΕΑΣΑΒ)» που έχει ιδρύσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

Στην ιστοσελίδα θα παρέχονται πληροφορίες για το επιχειρηματικό περιβάλλον στη Σερβία και στην Ελλάδα, ευκαιρίες χρηματοδότησης, καθώς και η δυνατότητα on-line επικοινωνίας μεταξύ σερβικών και ελληνικών επιχειρήσεων μέσω ηλεκτρονικού forum.

Η ιστοσελίδα δημιουργείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ενίσχυση της υποδομής και εξαγωγικής ικανότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στη Σερβία με έμφαση στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών» και χρηματοδοτείται από κοινού με την Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και το ΚΕΑΣΑΒ. Συμμετέχει ως τοπικός εταίρος το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερβίας.

Οι δραστηριότητες του Προγράμματος αρχίζουν στις 23 Νοεμβρίου με Ημερίδα που διοργανώνεται στο Βελιγράδι με τίτλο: «Οι εμπορικές συναλλαγές και οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας: προκλήσεις και προοπτικές για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις».