Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 08:30

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Εύκολες απολύσεις και προσλήψεις ζητεί η ΕΕ. Αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο για ευελιξία στην αγορά εργασίας προωθεί η Κομισιόν".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η κρίση στα λιμάνια απειλεί την αγορά. Εμπλοκή στη διακίνηση εμπορευμάτων από την απεργία των λιμενικών".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις με τη "βούλα" των Βρυξελλών. Ο Επίτροπος Απασχόλησης κ. Βλαντιμίρ Σπίντλα παρουσίασε χθες την πρόταση για τη νέα "Πράσινη Βίβλο".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ολοκληρώνεται με νέο νόμο η φορολογική μεταρρύθμιση. Ευνοϊκότερη μεταχείριση αποθεματικών για επενδύσεις".

Φορολογικό νομοσχέδιο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "ευνοϊκότερη μεταχείριση των αφορολόγητων αποθεματικών που έχουν σχηματίσει οι επιχειρήσεις λόγω πραγματοποίησης παραγωγικών επενδύσεων, αλλά επίσης και τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη ζημία που προκύπτει από τα βιβλία τους και να τη συμψηφίζουν με κέρδη των επόμενων ετών θα προβλέπουν οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που καταρτίζει η κυβέρνηση".

Λιμάνια

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ σημειώνει ότι "Εκτός ελέγχου" χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση του ΟΛΠ η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτες το σύνολο του εμπορευματικού σταθμού. Σοβαρά προβλήματα και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να καθηλώνεται όλο το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ