Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 08:38

Regal Hotels: 14 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ από την πώληση μετοχών

ΠΟΣΟΝ, τουλάχιστον 14 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,8 δισ. δολ. ΗΠΑ), θα αντλήσει κατά την πρώτη πώληση ακίνητης περιουσίας η Regal Hotels International Holdings Ltd.

H Regal που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ θα μεταβιβάσει τα πέντε ξενοδοχεία της στην πόλη, σε ένα επενδυτικό στο real estate τραστ και θα πουλήσει περίπου το 50% στο ευρύ κοινό, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η πώληση ενδέχεται να προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να καλύψουν τη σημαντική άνοδο του τουρισμού στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος αναμένεται να φθάσει φέτος στα επίπεδα ρεκόρ των 27 εκατομμυρίων επισκεπτών. Η πώληση θα είναι η μεγαλύτερη στην πόλη, από την αντίστοιχη των 19,8 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, που πραγματοποίησε πέρυσι η Link Real Estate Investment Trust.

Οι κρατήσεις στο Χονγκ Κονγκ κυμάνθηκαν στο 86% το εννεάμηνο της χρήσης, από 84%, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ τον μήνα που πέρασε. Κατά μέσον όρο οι τιμές των δωματίων, αυξήθηκαν 16,2% φθάνοντας στα 1.028 δολ. Χονγκ Κονγκ.

Οι μετοχές της Regal σημείωσαν άνοδο 0,01 δολ. Χονγκ Κονγκ, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 0,82 δολ. του Χονγκ Κονγκ στις 10:08 π.μ., σημειώνοντας τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας άνοδο 11%. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 47%, έναντι ανόδου 29% του δείκτη του Χρηματιστηρίου, Hang Seng.

H Regal, η οποία διαχειρίζεται ξενοδοχεία στη Σαγκάη, είπε ότι τα ακίνητα στο Χονγκ Κονγκ έχουν αξία 16,1 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ. Οι επενδυτές θα λάβουν μερίσματα που θα καταβληθούν από τα έσοδα των δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομένου του Regal Airport Hotel, του Regal Hongkong Hotel, του Regal Kowloon Hotel, του Regal Oriental Hotel και του Regal Riverside Hotel στην Σατίν.

Τα πέντε ξενοδοχεία έχουν συνολικά 3.348 δωμάτια, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να τα αυξήσει κατά 468 το τέταρτο τρίμηνο του 2008.

Τα ξενοδοχεία ευνοούνται από την αύξηση του αριθμού των τουριστών που φθάνουν στην πόλη από τα ηπειρωτικά της Κίνας, καθώς η κυβέρνηση στην πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου, επιτρέπει σε περισσότερους πολίτες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μεμονωμένα, παρά με γκρουπ. Το Συμβούλιο Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ, προέβλεψε τον μήνα που πέρασε ότι οι επισκέπτες στην πόλη το 2006 θα φθάσουν τα επίπεδα ρεκόρ των 27 εκατομμυρίων.

Επίσης ο όμιλος διαχειρίζεται δύο ξενοδοχεία στη Σαγκάη, το Regal International East Asia Hotel και το Regal Shanghai East Asia Hotel.

Η Regal Hotels έκανε αίτηση στο Χρηματιστήριο και στην αρμόδια επιτροπή του για την πώληση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ διόρισε την Merrill Lynch & Co. να την διαχειριστεί.