Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 09:02

Air France: Χαμηλότερα κέρδη το τρίμηνο

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 49%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Air France-KLM Group, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, μετά τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους που ήταν υψηλότερα, από την πώληση μεριδίου στην Amadeus Global Travel Distribution SA.

Τα καθαρά κέρδη την χρονική περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, υποχώρησαν στα 374 εκατ. ευρώ (484,8 εκατ. δολ.) ή 1,41 ευρώ ανά μετοχή, από 717 εκατ. ευρώ ή 2,73 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον COO, Πιέρ-Ανρί Γκουρζόν. Κατά μέσον όρο, οκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της αεροπορικής εταιρείας θα ήταν 370 εκατ. ευρώ. Αύξηση 8,8% σημείωσαν τα έσοδα, φθάνοντας στα 6,13 δισ. ευρώ.

Η Air France επιβεβαίωση την προοπτική για την οικονομική χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου και για σημαντική αύξηση στα κέρδη. Πέρυσι, η αεροπορική εταιρεία εμφάνισε προ φόρων και τόκων κέρδη ύψους 936 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 913 εκατ. ευρώ.

«Τα πράγματα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά», είπε ο Γκουρζόν, συμπληρώνοντας: «Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μερίδιο αγοράς με την μεταφορά της κίνησης στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το δεύτερο τρίμηνο τα προ φόρων και τόκων κέρδη αυξήθηκαν 7,8% φθάνοντας στα 568 εκατ. ευρώ, από 527 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο.