Μηδενικές ήταν οι δημόσιες εγγραφές στην Ελλάδα, κατά το α’ εξάμηνο του 2017, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία της Ernst & Young (EY).
Μηδενικές ήταν οι δημόσιες εγγραφές στην Ελλάδα, κατά το α’ εξάμηνο του 2017, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία της Ernst & Young (EY).
Η απουσία δημόσιων εγγραφών αποδίδεται στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, με τον Τάσο Ιωσηφίδη, επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων της ΕΥ Ελλάδος, να εκτιμά πως «η μεγάλη πρόκληση για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, θα είναι η χρηματοδότηση των επενδύσεων».
«Και το ελληνικό χρηματιστήριο έχει έναν κομβικό ρόλο να παίξει σε αυτή την προσπάθεια» έσπευσε να προσθέσει.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των δημόσιων εγγραφών αυξήθηκε κατά 70% σε 722, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση α’ εξαμήνου από το 2007. Παράλληλα, τα αντληθέντα κεφάλαια ανήλθαν σε 83,4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 90% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Η περιοχή Ασίας - Ειρηνικού κατέγραψε την εντονότερη δραστηριότητα, αντιπροσωπεύοντας το 61% (468) του αριθμού των δημοσίων εγγραφών παγκοσμίως και το 44% (37 δισ. δολάρια) των αντληθέντων κεφαλαίων.
Στην αμερικανική ήπειρο, η οποία αντιπροσωπεύει το 13% των παγκόσμιων δημοσίων εγγραφών (99 εγγραφές), κυριάρχησε η αγορά των ΗΠΑ, όπου τα αντληθέντα κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 216%.
Από την πλευρά της, η περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής (EMEIA), ενισχυμένη από τη σημαντική αύξηση (216%) των εσόδων στην Ευρώπη κατά το β΄ τρίμηνο, συγκέντρωσε το 26% του αριθμού των παγκόσμιων δημοσίων εγγραφών.
Τα αντληθέντα κεφάλαια στην ΕΜΕΙΑ έφθασαν τα 20,5 δισ. δολάρια το α’ εξάμηνο του 2017, σημειώνοντας μικρή αύξηση 9% (18,9 δισ. δολάρια).
Με συνολικά 205 δημόσιες εγγραφές, η EMEIA παρέμεινε η δεύτερη πιο δραστήρια αγορά μετά την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού. Ο αριθμός των δημοσίων εγγραφών, άλλωστε, ενισχύθηκε κατά 22%.
naftemporiki.gr