Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 07:05

Kοντά σε επίπεδα ρεκόρ το ευρώ έναντι του γιέν

ΚΟΝΤΑ σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε το ευρώ, καθώς εικάζεται ότι τα επιτόκια του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στην Ευρώπη θα διευρυνθούν.

Εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα ενδέχεται να δείξουν μεγαλύτερη αύξηση της εισροής κεφαλαίων και του πληθωρισμού, αυξάνοντας την ανάγκη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αυξήσει τα επιτόκια. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Τοχισίρο Φουκούϊ, είπε σήμερα ότι πριν από οποιαδήποτε αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να εξετάσει τα οικονομικά στοιχεία. Δώδεκα από τα πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου, βρίσκονται χαμηλότερα έναντι του ευρώ αυτόν τον μήνα.

Το ευρώ αναρριχήθηκε στα 152,54 γιέν πριν διαπραγματευθεί στα 152,39 στις 12:20 .μ. στο Τόκυο, από 152,46 που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3147 έναντι του δολαρίου, μετά τη χθεσινή του αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα 20 μηνών και στο 1,3163 δολάρια.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ευρώ ενδέχεται να αναρριχηθεί στα 155 γιέν και στο 1,35 δολ. μέχρι τα τέλη του έτους.