Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 14:51

ΕΛΠΕ: Διοργάνωση κοινοπρακτικού δανείου 800 εκατ. δολ.

Τη διοργάνωση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 800.000.000 εκατ. δολ. ανέθεσε η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ) σε τέσσερα διεθνή και τρία Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τα τέσσερα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα έχουν επίσης και τον ρόλο των Bookrunners.

Η διάρκεια του δανείου θα είναι πέντε έτη με δυνατότητα παράτασης για δύο επιπλέον έτη. Το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για την αναχρηματοδότηση υπάρχοντος τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου.

Οι διοργανωτές του Δανείου (Mandated Lead Arrangers) είναι οι εξής: Alpha Bank A.E., Bank of America Securities Limited (Co-ordinator, Bookrunner και Agent), BNP Paribas (Bookrunner και Documentation Agent), Calyon (Bookrunner), EFG Telesis Finance S.A., HSBC Bank plc (Bookrunner), και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.

Το δάνειο θα συναφθεί από την πρόσφατα ιδρυθείσα εταιρεία του Ομίλου Hellenic Petroleum Finance plc με έδρα το Λονδίνο και θα φέρει την εγγύηση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.. Η σύναψη του δανείου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης αναδιοργάνωσης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Ομίλου με σκοπό την κεντρική διαχείριση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δραστηριοτήτων χρηματοδότησης, διαχείρισης ρευστότητας και διαχείρισης συναλλαγματικού και επιτοκιακού κινδύνου.

Προκειμένου να επικοινωνήσει περαιτέρω τη στρατηγική της στις διεθνείς χρηματαγορές και να ενδυναμώσει τις σχέσεις και τη συνεργασία της με διεθνείς και τοπικές τράπεζες, η ΕΛΠΕ Α.Ε. έχει προγραμματίσει, στα πλαίσια της διοργάνωσης του δανείου, παρουσιάσεις σε συμμετέχουσες τράπεζες στο Λονδίνο και την Αθήνα.