Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 16:23

Η «φωνή» των επιχειρήσεων από τα Δ. Βαλκάνια έως τον Καύκασο

Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση της Ενωσης Συνδέσμων Επιχειρήσεων Παρευξεινίων Χωρών (UBCCE), ιδρυτικό μέλος της οποίας από ελληνικής πλευράς είναι ο ΣΕΒ.

Με απόφαση της Ιδρυτικής Συνέλευσης, ο ΣΕΒ, εκπροσωπούμενος από τον κ. Γενικό Γραμματέα και επικεφαλής των Διεθνών Δράσεων του ΣΕΒ, Θανάση Λαβίδα, κατέλαβε τη θέση Αντιπροέδρου, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της ανάπτυξης των σχέσεων και της επικοινωνίας τόσο με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και με την UNICE.

Εκτός από τον ΣΕΒ, μέλη της Ενωσης είναι ομόλογοι οργανισμοί από τις χώρες: Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιράν, Καζακστάν, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία, ενώ σύντομα αναμένεται να ενταχθούν και από την Αρμενία, την Κροατία, τη Μολδαβία και το Μαυροβούνιο.

Κεντρικός στόχος της Ενωσης Παρευξεινίων Συνδέσμων είναι να υποστηρίξει και να διευκολύνει τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών-μελών της, που σήμερα είναι περιορισμένες. Με την ανάπτυξη συνεργιών, επιθυμεί να συμβάλει στη βελτίωση του ανταγωνιστικού τους επιπέδου και στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του, μετά την UNICE που επί δεκαετίες εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα, και την Ενωση Μεσογειακών Συνδέσμων (UMCE) που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην νότια Μεσόγειο, η Ενωση Συνδέσμων Επιχειρήσεων Παρευξεινίων Χωρών φιλοδοξεί να αποτελέσει τη φωνή των επιχειρήσεων στην ευρύτερη κρίσιμη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας.