Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 16:53

Την Πέμπτη η συνάναντηση των αρμόδιων υπουργών για το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εθνικής ¶μυνας και Οικονομίας για το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιών- Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπορίας (ΚΕΑ), στην Αθήνα, το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας, το πρωί της Πέμπτης, στο Πεντάγωνο. Ο κ. Μιχαλολιάκος εκτίμησε πως θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση πάντα μέσα στα όρια των αντοχών της εθνικής μας οικονομίας.

Κατά την επίσκεψή του στα δύο εργοστάσια, ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας ενημερώθηκε για το έργο, τις προοπτικές, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες, ενώ μίλησε με αρκετούς εργαζομένους σε αυτά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος εξήρε την υψηλή ποιότητα του έργου που υλοποιείται στα δύο εργοστάσια αναφέροντας ως παράδειγμα το πρόγραμμα "Πήγασος ΙΙ" ενώ μετέφερε στους εργαζόμενους τη δέσμευση της κυβέρνησης για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και επίλυση των πολλών προβλημάτων της .

Εξάλλου, αναφερόμενος στην Τουρκία, ο υφυπουργός τόνισε ότι «στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε υπογράψει "λευκή επιταγή" για κάποιον, αν δεν πληροί τα ενταξιακά κριτήρια στα οποία περιλαμβάνονται και οι αρχές της καλής γειτονίας». Τον υφυπουργό Εθνικής ¶μυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Αυλωνίτης.