Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 08:14

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Φραγμός στην αυθαίρετη «αυτοπεραίωση» το 2007. Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας οι δηλώσεις 150.000 μικρομεσαίων επαγγελματιών».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέα βάρη στα ακίνητα. Πάνω τιμές και κόστος οικοδομής. Από 1ης Ιανουαρίου αυξήσεις έως 30% στις αντικειμενικές αξίες».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Δόσεις υπερβολής στο ΧΑ. Μεγάλη υποχώρηση παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές έδειχναν να ισορροπούν».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έντονη ανάπτυξη και μικρό έλλειμμα «βλέπει» ο ΟΟΣΑ. Με μοχλούς τις ιδιωτικές επενδύσεις και την κατανάλωση».

Χρηματιστήριο Αθηνών

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «με... δόση υπερβολής αλλά και διαφορά φάσης κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους, με τον γενικό δείκτη τιμών να πραγματοποιεί «βουτιά» κάτω από τις 4.200 μονάδες. Την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές περιόριζαν τις αρχικές τους απώλειες, κλείνοντας τελικά με οριακές μεταβολές, στο ΧΑ τα ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια προχωρούσαν σε αθρόες ρευστοποιήσεις με στόχο τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, κυρίως τις τράπεζες».

Φορολογικός έλεγχος

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν μετά την άνοιξη του 2007 στους ελεύθερους επαγγελματίες που θα υπαχθούν σε αυτοπεραίωση για τη χρήση του 2006, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες, διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει δειγματοληπτικό έλεγχο μεγάλης έκτασης στα βιβλία και τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έως και 150.000 μικρομεσαίων επαγγελματιών, οι οποίοι θα κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων της αυτοπεραίωσης για να αποφύγουν τον τακτικό φορολογικό έλεγχο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ