Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 13:26

Παπαρήγα: Εγκλημα η ιδιωτικοποίηση των λιμένων

Την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των μεγάλων λιμένων της χώρας εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντησή της με την ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος).

«Η πρώτη πράξη του εγκλήματος, να ιδιωτικοποιηθεί φέτα φέτα το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και άλλα βασικά λιμάνια της χώρας, όπως είναι της Θεσσαλονίκης, συντελέστηκε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή κυβέρνηση ταχύτατα, με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, υλοποιεί αυτή την εγκληματική πράξη», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και αυτού του λιμανιού και όλων των λιμανιών της χώρας. Πρέπει να μείνουν στο κράτος, ανεξάρτητα των όποιων κατηγοριών έχουμε απευθύνει στο κράτος για το πώς λειτουργούσε τα λιμάνια -γιατί τα λιμάνια δεν λειτουργούν προς όφελος του λαού. Οπωσδήποτε, όμως, η ιδιωτικοποίηση ανοίγει έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο, έναν δύσβατο δρόμο και θα έχει και άμεσες επιπτώσεις και στους εργαζόμενους στο χώρο του λιμανιού αλλά και ευρύτερα στους εργαζόμενους της χώρας, διότι η ιδιωτικοποίηση σημαίνει: Δυνάμωμα του κεφαλαίου και δυνάμωμα της επίθεσης του κεφαλαίου, ανεξάρτητα που συντελείται η ιδιωτικοποίηση, γεωγραφικώς ή σε κλάδους».

Και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε σημειώνοντας: «Αυτό το έγκλημα πρέπει να το πληρώσει η κυβέρνηση και όλοι όσοι -και εδώ θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ- άνοιξαν το δρόμο και σήμερα κρατούν μια μεσοβέζικη στάση, ότι "η δική μου ιδιωτικοποίηση είναι καλύτερη από την δική σας"». «Δεν υπάρχει καλή ιδιωτικοποίηση», υπογράμμισε.