Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 14:41

Αλογοσκούφης: Οι δεσμεύσεις έναντι των στελεχών των Ε.Δ. θα υλοποιηθούν

Τη βεβαιότητα ότι όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων -μεταξύ των οποίων και το νέο μισθολόγιο για τα στελέχη του Στρατεύματος- θα υλοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον υπουργό Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο υπουργείο Αμυνας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο ημερίδας που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό του υπουργείου, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.

Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι τα εισοδηματικά θέματα αντιμετωπίζονται με την ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής στις αρχές του νέου έτους. Προηγουμένως, απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είχε προαναγγείλει ότι στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του μισθολογίου για τους δημόσιους υπαλλήλους θα υπάρξουν οι ρυθμίσεις για το ειδικό μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξάλλου, με αφορμή δημοσιεύματα περί εισηγήσεως του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ψαλίδισμα του εφάπαξ των συνταξιούχων, ο κ. Αλογοσκούφης αφού διευκρίνισε ότι δεν είναι έτοιμος για να απαντήσει στο θέμα, δήλωσε : «Δεν νομίζω ότι κινδυνεύουν οι συνταξιούχοι». Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση τους, όπως το το νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο στη Βουλή με το οποίο ρυθμίζονται τα θέματα του ΛΑΦΚΑ και των συντάξεων του ΟΓΑ.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι μετά τις πρόσφατες αλλαγές των κανόνων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αμυντικές δαπάνες εγγράφονται στον προϋπολογισμό με την παραλαβή των εξοπλισμών.

Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι «το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς αναδεικνύει περαιτέρω τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στο υπουργείο να αντιμετωπίσει τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της υγιεινής, της ασφάλειας και της ενέργειας».

Όπως επεσήμανε, κάθε δράση, κάθε βελτίωση σε υποδομές και υπηρεσίες, αφορά πρώτιστα την κοινωνία, ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών που αποτελούν προτεραιότητα συνολικά για την κυβέρνηση.

Τέλος ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι το ΥΕΘΑ κινείται στο πλαίσιο του σεβασμού του δημοσίου χρήματος και της ορθολογικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν εξαιρετική τόσο τη μεταξύ τους συνεργασία, όσο και τη συνεργασία σε επίπεδο επιτελών τους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ