Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2001 17:15

Αργυρομεταλλευμάτων - Γενική συνέλευση

Εχοντας ως στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης στην Βόρειο Αμερική, η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει να προχωρήσει στην εξαγορά εταιρείας βιομηχανικών και συναφών υλικών.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης, το 2001 θα δοθεί έμφαση στο ξεκαθάρισμα των εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην αλλαγή κατεύθυνσης στις στρατηγικές συμμαχίες της εταιρείας με στόχο την απόκτηση ελέγχου, την πλήρη ενσωμάτωση των εταιρειών Μυκομπάρ και Οτάβι Ελλάς και την απόκτηση του 100% της εταιρίας IKO-Erbslohe που πρόκειται να ενσωματωθεί πλήρως μέσα στο 2001.

Στη γενική συνέλευση εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις και η διανομή μερίσματος 140 δρχ. ανά μετοχή για τη χρήση του 2000, καθώς επίσης και η αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσού 5% (754.000 μετοχές) του μετοχικού κεφαλαίου με εύρος τιμής 20 - 30 ευρώ.

Παράλληλα εγκρίθηκε, στο πλαίσιο μετατροπής της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε ευρώ, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρΕίας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, ώστε η ονομαστική αξία της μετοχής να διαμορφωθεί στα 2 ευρώ. Στη συνέχεια η εταιρεία θα προχωρήσει σε σπλιτ της μετοχής και διανομή μιας νέας μετοχής για κάθε μία παλαιά ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.