Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 09:55

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Η εκτόξευση της καθαρής αξίας συναλλαγών στα €456,8 εκ. στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα παραπέμπει περισσότερο σε αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων και λιγότερο σε πρόθεση εξόδου από το ΧΑ εκ μέρους των ξένων θεσμικών επενδυτών. Βέβαια αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις, όπου θα καθορισθεί η εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Εμείς ωστόσο από την πλευρά μας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό παραμένουν θετικές παρά την άνοδο του ευρώ και του πετρελαίου, όπως άλλωστε πιστοποιείται από τη χθεσινή ανάκαμψη της Wall Street, παρά την ύπαρξη πολλών αφορμών για ρευστοποιήσεις.

»Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα σήμερα, υπό την προϋπόθεση απορρόφησης της προσφοράς στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο. Ο στόχος της κατάληψης των 4.250 μονάδων για το ΓΔ παραμένει από τεχνικής απόψεως».

Euroxx: «Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί σταθεροποιητικά περιμένοντας να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των εισηγμένων για την βραχυπρόθεσμη τάση της Σοφοκλέους».