Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 19:05

Cosmote: Υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η Cosmote, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής ευθύνης, υποστηρίζει ως κύριος χορηγός το ερευνητικό πρόγραμμα SmartEyes του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την πλοήγηση των ατόμων με προβλήματα όρασης στο αστικό περιβάλλον μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πολύ σύντομα, εκατό χρήστες στην Αθήνα και πενήντα στη Θεσσαλονίκη θα ενταχθούν στην πιλοτική εφαρμογή του SmartEyes.

Επίσης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, η Cosmote υλοποιεί το MobiTalk, ένα έργο που, αξιοποιώντας την τεχνολογία αυτόματης μετατροπής κειμένου σε φωνή, διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα όρασης σε υπηρεσίες, όπως ο τηλεφωνικός κατάλογος, οι λίστες πρόσφατων κλήσεων, τα γραπτά μηνύματα και η πλοήγηση στο διαδίκτυο. Υπάρχει επίσης και το φωνητικό e-mail που προσφέρει σε άτομα με προβλήματα όρασης τη δυνατότητα να διαχειριστούν εύκολα και απλά το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής.

Για τα άτομα με προβλήματα ακοής η Cosmote διαθέτει την προηγμένη υπηρεσία Video-Κλήση με έκπτωση 50%, μια προσφορά τόσο για τους κατόχους προγραμμάτων συμβολαίου, όσο και για τους χρήστες καρτοκινητής του τιμολογιακού προγράμματος Hard of Hearing. Στο ίδιο πλαίσιο, όλοι οι πελάτες συμβολαίου και καρτοκινητής με προβλήματα ακοής της Cosmote έχουν τη δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων (SMS) με 50% έκπτωση και δωρεάν χρήσης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μέσω γραπτών μηνυμάτων.