Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 10:06

Σερβία: Στην Telekom Srbija η Telekom Srpske

Την εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telekom Srpske της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης από τη σερβική εταιρεία Telekom Srbija, έναντι τιμήματος 646 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της Σερβίας, κ. Vojislav Kostunica.

Εκτός από το ότι ανοίγει δρόμο για την επέκταση της Telekom Srbija στην ευρύτερη περιοχή, η συγκεκριμένη επένδυση είναι σημαντική και για την ίδια της ανάπτυξη της Σερβικής Δημοκρατίας, επεσήμανε ο κ. Kostunica προσθέτοντας πως η Telekom Srpske είναι κερδοφόρα εταιρεία με κέρδη ύψους 31 εκατ. ευρώ ή 33% πάνω από τα προβλεπόμενα στο εννεάμηνο του 2006.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σερβική επένδυση στο εξωτερικό και εντάσσεται στο ενιαίο πλαίσιο της πολιτικής των δύο κυβερνήσεων για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Kostunica.

Από τη στιγμή αυτή η Telekom Srbija μπορεί να ισχυρίζεται πως διαθέτει 7,5 εκατ. χρήστες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Drasko Petrovic.

Balkan Markets Daily