Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 10:07

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Praxis Securities: «Οι κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές οδηγήθηκαν σε θετικό έδαφος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, γεγονός που επηρεάζει θετικά και την εγχώρια αγορά, ενώ κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένονται σημαντικές διακυμάνσεις εν όψει της αυριανής επικείμενης αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινούμενη σε αντίθετους ρυθμούς πραγματοποίησε ζημιές χθες. Η Alpha Bank, μπροστάρης της πτώσης ελέω τοποθέτησης θεσμικών για το 5,21% των μετοχών της, με άγνωστες αιτίες όμως σε σχέση με τις ρευστοποιήσεις. Εάν σταματήσουν οι αναίτιες ρευστοποιήσεις σε μετοχές όπως η Alpha Bank, μάλλον θα υπάρξει επιστροφή στην κερδοφορία για το ελληνικό χρηματιστήριο».

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκαν ανοδικά χθες καθώς τα στοιχεία για τη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Η άνοδος των αμερικανικών μετοχών επηρέασε θετικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στην εγχώρια αγορά, συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις τράπεζες με αποτέλεσμα οι δείκτες να μην ακολουθήσουν την άνοδο των διεθνών αγορών. Η συμπεριφορά των τραπεζών θεωρούμε ότι θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας και για τη σημερινή συνεδρίαση».