Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 10:10

Bouygues: Στα ύψη τα κέρδη το τρίμηνο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 36%, αποτέλεσμα της υπογραφής συμβολαίων για την κατασκευή δρόμων, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης κατοικιών στη Γαλλία, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο, Bouygues SA, ιδιοκτήτριας του τρίτου σε μέγεθος δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 358 εκατ. ευρώ (476 εκατ. δολ.) από 264 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 12 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, η εταιρεία θα εμφάνιζε κατά μέσον όρο καθαρά κέρδη 342 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η Bouygues αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο για τις ετήσιες πωλήσεις της κατά 210 εκατ. ευρώ και είπε ότι σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 35.000 ανθρώπους για να ανταποκριθεί στη ζήτηση στη Γαλλία και το εξωτερικό. Οι πωλήσεις κτιρίων έχουν αυξηθεί κατά 8,7% στην αγορά κατοικιών της Γαλλίας ωθώντας ανοδικά τις παραγγελίες της Colas, της υπ΄αριθμόν ένα κατασκευάστριας οδών στον κόσμο.

Φέτος, οι μετοχές της Bouygues, έχουν σημειώσει άνοδο 10%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της Vinci SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κτιρίων στον κόσμο, έχουν σημειώσει άνοδο 37% και της France Telecom SA, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας, έχουν σημειώσει απώλειες 7,5%.

Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για τις πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης και στα 26,16 δισ. ευρώ, από την προηγούμενη πρόβλεψη για 25,95 δισ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 9,6%, φθάνοντας στα 7,08 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Bouygues στις 9 Νοεμβρίου.