Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 11:08

HSBC: Απολύει 20 διαπραγματευτές ομολόγων στη Ν. Υόρκη

ΣΤΗΝ περικοπή περίπου 20 θέσεων στο τμήμα ομολόγων της στη Ν. Υόρκη προχώρησε η HSBC Holdings Plc, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή της για μείωση των εσόδων από τις συναλλαγές, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα των απολύσεων, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

O Pierre Goad, εκπρόσωπος του επενδυτικού σκέλους της HSBC στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε ότι έγιναν απολύσεις, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το αριθμό των θέσεων εργασίας και σε ποιο τομέα. Σύμφωνα με τον έναν από τους δύο ανθρώπους, οι απολύσεις έγιναν από τους 130 υπαλλήλους που απασχολεί στο σκέλος των ομολόγων η τράπεζα σε Ν. Υόρκη, Χονγκ Κονγκ και Λονδίνο.

Στις απολύσεις περιλαμβάνεται και ο Patrick Haskell, ένας από τους διευθύνοντες συμβούλους, επικεφαλής του σκέλους των συναλλαγών στη Β. Αμερική. Ο Heskell πήγε στην HSBC τον Μάρτιο του 2005 από το σκέλος της Credit Suisse Group στις ΗΠΑ. Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε ότι παραιτήθηκε, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερο το θέμα.

¶λλες απολύσεις από το σκέλος των ομολόγων της τράπεζας, περιλαμβάνουν τον Michael Furman, υψηλόβαθμο στέλεχος και τον Greg Bartoli, που ασχολείτο με ομόλογα δεκαετούς διάρκειας. Και οι δύο είχαν πάει στην τράπεζα την ίδια εποχή με τον Haskell. Ο George Nunn, διαπραγματευτής παραγώγων, επίσης έφυγε. Ο Furman αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο Bartoli και ο Nunn δεν βρέθηκαν για να κάνουν κάποιο σχόλιο.

«Κάναμε μικρές μειώσεις στο προσωπικό στη Ν. Υόρκη», ανέφερε ο Goad, συμπληρώνοντας: «Αυτό δεν αποτελεί αλλαγή στρατηγικής, αλλά διαδικασία ρουτίνας».

Οι μετοχές της HSBC υποχώρησαν 5 πένες χθες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 918 πένες η μία στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Συνολικά φέτος οι μετοχές της τράπεζας έχουν σημειώσει απώλειες 1,6%.

Η HSBC μειώνει το προσωπικό της καθώς οι ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc. και της Morgan Stanley έχουν επιδόσεις ρεκόρ. Τα καθαρά κέρδη από την αγοραπωλησία μετοχών της HSBC, αυξήθηκαν 76% το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, υστερώντας της ανόδου 92% των κερδών της Barclays Capital, επενδυτικού σκέλους της Barclays Plc.