Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 16:40

Χαλυβουργική: Εναρξη λειτουργίας δεύτερου ελασματουργείου

Σε 220 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές επενδύσεις της Χαλυβουργικής την τελευταία πενταετία, χωρίς επιδοτήσεις, ενώ προστέθηκαν 400 νέες θέσεις εργασίας.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής Γ. Σκινδήλιας, σε εκδήλωση με την αφορμή την έναρξη λειτουργίας του δεύτερου ελασματουργείου της εταιρείας και τον εορτασμό των 40 χρόνων συνεργασίας με την ιταλική εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων παραγωγής χάλυβα Danieli.

Όπως είπε ο κ. Σκινδήλιας, με τον τριπλασιασμό των πωλήσεων της Χαλυβουργικής τα τελευταία τρία χρόνια, το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών χάλυβα στην Ελλάδα έγινε θετικό.

Το επενδυτικό πρόγραμμα απαρτίζεται από δύο φάσεις και ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 150 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2004 και περιελάμβανε ένα νέο σύγχρονο χαλυβουργείο και την εγκατάσταση του πλέον σύγχρονου ελασματουργείου για επιμήκη προϊόντα στον κόσμο.

Η δεύτερη φάση των επενδύσεων της Χαλυβουργικής, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, αφορά στην εγκατάσταση του δευτέρου ελασματουργείου για επιμήκη προϊόντα της εταιρείας, καθώς και δύο νέες μονάδες παραγωγής πλέγματος δυναμικότητος 150.000 τόνων ετησίως.

Η νέα σύγχρονη μονάδα έλασης της Χαλυβουργικής θα προσθέσει από το Νοέμβριο του 2006 περίπου 500.000 τόνους επιμηκών προϊόντων στην ετήσια δυναμικότητα της εταιρίας, ενώ λόγω βελτιστοποίησης της παραγωγής και των συνεργιών που θα υπάρξουν από την αξιοποίηση των δύο πλέον ελασματουργείων της εταιρίας, η ετήσια δυναμικότητά της θα υπερβεί το 1 εκατ. τόνους. Στόχος είναι η αύξηση του μεριδίου της εταιρείας στην ελληνική αγορά πάνω από 50%.