Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2006 12:19

Marshall Wace LLP: 1,5 δισ. ευρώ από τη δημόσια εγγραφή hedge-fund

ΠΟΣΟΝ 1,5 δισ. ευρώ (2 δισ. δολ.) κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου, άντλησε η Marshall Wace LLP, μετά τη διεύρυνση της ζήτησης για επενδύσεις που δέχονται μεγαλύτερα στοιχήματα από ότι τα συνηθισμένα κεφάλαια.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο, πούλησε μετοχές της MW Tops Ltd., επενδυτικής εταιρείας, προς 10 ευρώ η μία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Marshall Wace, αργά χθες το βράδυ. Οι μετοχές, που άρχισαν να διαπραγματεύονται σήμερα στο Euronext του Αμστερνταμ, σημείωσαν άνοδο, φθάνοντας στα 10,04 ευρώ η μία στις 9:24 π.μ.

Η Marshall Wace ακολουθεί άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc., στη δημιουργία hedge funds, που τυπικά δημιουργούνται για πλούσιους επενδυτές, που διατίθενται στο ευρύ κοινό με την πώληση μετοχών σε δημόσια εγγραφή. Εναλλακτικά τα επενδυτικά κεφάλαια που περιλαμβάνουν hedge funds και private equity funds, άντλησαν πλέον των 16 δισ. δολ. μέσω της πώλησης μετοχών φέτος στην Ευρώπη, σημειώνοντας επτά φορές αύξηση από το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία και τους υπολογισμούς του Bloomberg.

Την πώληση των μετοχών, διαχειρίστηκε η Deutsche Bank AG, η Merrill Lynch & Co. και η UBS AG. Οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να αυξήσουν το ύψος της πώλησης κατά 15% για να καλύψουν τη ζήτηση, τον επόμενο μήνα.

Η εταιρεία είπε ότι πούλησε μετοχές σε ευρώ, δολάρια και βρετανικές λίρες σε επενδυτές στην Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Ασία. Περίπου 45% της ζήτησης προήλθε από επενδυτές στη Βρετανίας. Μόλις ένα μικρό μέρος των επενδυτών στην MW Tops, ήταν υπάρχοντες πελάτες της Marshall Wace, σύμφωνα με την ανακοίνωση.