Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2001 19:47

Kέρδη 20 δισ. δρχ. αναμένει το 2001 η Ιντραλότ

Στις μεγάλες προοπτικές επέκτασης της εταιρείας που διανοίγονται στις διεθνείς αγορές τυχερών παιχνιδιών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΛΟΤ, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η IΝΤΡΑΛΟΤ, έχοντας πλέον εδραιώσει την παρουσία της στην Ανατολική Ευρώπη, δίνει τώρα έμφαση στις αγορές της Δ. Ευρώπης, της Ν. Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης την επόμενη πενταετία στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτό το πλαίσιο η επιχειρηματική στρατηγική της εταιρίας υλοποιείται με τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς προμήθειας συστημάτων τυχερών παιχνιδιών στη Χιλή, την Ουγγαρία, το Βέλγιο, την Ταϊβάν κ.α.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΛΟΤ, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ανέφερε ότι τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας για το 2001 αναμένεται να παρουσιάσουν θεαματική άνοδο. Συγκεκριμένα, η αύξηση της κερδοφορίας της ΙΝΤΡΑΛΟΤ θα ξεπεράσει το 40% φθάνοντας τα 20 δισ. δρχ., ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με το 2000.

Η βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών δίνουν τη δυνατότητα στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ να διατηρήσει την υψηλή της μερισματική απόδοση. Η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 100 δρχ. ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι για το 2000 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 82,5 δισ. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 14,1 δισ. δρχ.

Επίσης, κατά την τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας ο κ. Κ. Αντωνόπουλος επισήμανε τα σημαντικά οφέλη που έχει αποκομίσει το ελληνικό Δημόσιο από τον εκσυγχρονισμό των οργανισμών τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας, δεδομένου ότι η αύξηση των εσόδων του από τη μηχανοργάνωση των αντίστοιχων οργανισμών ξεπέρασε τα 850 δισ. δρχ.