Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 07:02

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το αργό

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τις μεγαλύτερες απώλειες σε μία εβδομάδα, χθες, καθώς ο ήπιος καιρός ενδέχεται να μειώσει τη ζήτηση στις ΗΠΑ για καύσιμα θέρμανσης.

Οι θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όπου καταναλώνεται το 80% του πετρελαίου θέρμανσης της χώρας, θα είναι πάνω από τον μέσον όρο από τις 17 έως τις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις χθεσινές προβλέψεις της National Weather Service. Αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας, ενδέχεται να δείξει ότι οι διυλισμένες προμήθειες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, αυξήθηκαν για πρώτη εβδομάδα σε σύνολο 10, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 61,20 δολ. το βαρέλι, 2 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης στις 11:54 π.μ., στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 81 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας χθες τα 61,22 δολ. το βαρέλι και τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 28 Νοεμβρίου, σημειώνοντας απώλειες για πέμπτη, σε σύνολο έξι ημερών.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου στο ICE Futures του Λονδίνου, παρέμεινε αμετάβλητο στα 61,84 δολ. το βαρέλι στις 11:31 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.