Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 17:29

EETT: Διαβούλευση για τα δικαιώματα διέλευσης

Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου 2007 με στόχο την καταγραφή των απόψεων κάθε ενδιαφερομένου σχετικά με

α) τη διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης σε δημόσιους, κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους για την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας,

β) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά,

γ) το χρόνο ανταπόκρισης των αρμοδίων υπηρεσιών/φορέων (πχ Δήμοι, Νομαρχίες, Περιφέρειες),

δ) τις υποχρεώσεις των μερών καθώς και

ε) τον τρόπο υπολογισμού των τελών διέλευσης και χρήσης.

Μετά από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης, η ΕΕΤΤ θα προβεί σε εισήγηση προς το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ακολούθως θα εκδώσει Απόφαση, με την οποία θα εξειδικευτούν οι ειδικότερες διαδικασίες και τα τέλη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν εγγράφως τις απόψεις τους μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2007 και ώρα 16:00 α) στα γραφεία της ΕΕΤΤ (Λ. Κηφίσιας 60, 151 25 Μαρούσι ) ή/και β) στην ηλεκτρονική διεύθυνση «[email protected]» στην οποία παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα να διατυπώσουν ερωτήματα σχετικά με τα κείμενα της Διαβούλευσης.

Όπως επισημαίνει η ΕΕΤΤ, η εγκατάσταση των δικτύων οπτικών ινών, πρόκειται να επεκτείνει τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές και να συμβάλει καθοριστικά στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, ο δημόσιος διάλογος που θα διεξαχθεί είναι ιδιαίτερης σημασίας, γιατί δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων (Υπουργεία, Νομαρχίες, Δήμους, επιχειρήσεις, καταναλωτές) να συμμετάσχουν με τρόπο καθοριστικό στη δημιουργική διαδικασία διαμόρφωσης όρων ταχύτατης ανάπτυξης τεχνολογικά αναπτυγμένων δικτυακών υποδομών στην Ελλάδα.