Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 12:46

Πλαστικά Κρήτης: Εξαγορά ενεργητικού δύο εταιρειών στη Γαλλία

Στην Πλαστικά Κρήτης ΑΒΕΕ κατοχυρώθηκε με απόφαση του Εμπορικού Δικαστηρίου του Saint Etienne της Γαλλίας και μετά από σχετικό διαγωνισμό που έλαβε χώρα στις 12/12/06 το ενεργητικό (εξοπλισμός, τεχνογνωσία, εμπορικά σήματα και πελατειακή βάση) των εταιρειών Polyane και Prolene που ευρίσκοντο σε εκκαθάριση εν λειτουργία.

Οι εταιρείες είχαν περιέλθει σε δύσκολη οικονομική θέση λόγω έλλειψης κεφαλαίων κίνησης. Το ενεργητικό των εταιρειών θα αναληφθεί εντός των προσεχών ημερών από θυγατρική της Πλαστικά Κρήτης που βρίσκεται υπό σύσταση, της οποίας θα κατέχει το 100% των μετοχών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πλαστικά Κρήτης, η Polyane και η Prolene (πρώην Deltatex) είναι οι παλαιότερες στη Γαλλία αλλά και από τις γνωστότερες διεθνώς εταιρείες στο χώρο της παραγωγής πλαστικών φύλλων για κάλυψη θερμοκηπίων και φύλλων για άλλες αγροτικές εφαρμογές.

Παρά τις σοβαρές χρηματοοικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, το 2006 πραγματοποίησαν κύκλο εργασιών ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την εξαγορά του ενεργητικού των δύο εταιρειών και σε συνδυασμό με τα προϊόντα που ήδη από χρόνια εξάγουν τα Πλαστικά Κρήτης στη Γαλλία, η εταιρεία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη Γαλλική αγορά φύλλων κάλυψης θερμοκηπίων, με μερίδιο της τάξης του 50%. Η δυναμικότητα παραγωγής των γαλλικών εταιρειών, η φήμη και επώνυμη ζήτηση των προϊόντων τους αλλά και τα υπάρχοντα δίκτυα διανομής, επιτρέπουν τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών τα επόμενα χρόνια, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Πλαστικά Κρήτης στοχεύει να ξεκινήσει εντός του 2007 στο εργοστάσιο της Γαλλίας και την παραγωγή masterbatches (πρώτες ύλες για χρωματισμό ή βελτίωση ιδιοτήτων των πλαστικών προϊόντων), που είναι η άλλη μεγάλη κατηγορία προϊόντων της.