Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 11:04

ΒΤ Retail: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα λειτουργικά κέρδη

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ των εκτιμήσεων λειτουργικά κέρδη θα εμφανίσει στο σύνολο της χρήσης το σκέλος λιανικώς πωλήσεων της BT Group Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων σε μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, Ebitda, θα αυξηθούν σε διψήφιο αριθμό από 13% έως 19% έως τον Μάρτιο και πάνω από τις φετινές προβλέψεις των αναλυτών, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο. η ΒΤ Retail θα έχει επίσης υψηλότερα λειτουργικά κέρδη το 2008, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η BT Retail, την οποία διοικεί ο Ian Livingston, είπε σήμερα ότι οι δραστηριότητές της βελτιώνονται σε όλα τα σκέλη της. Η εταιρεία πουλά τηλέφωνα και υπηρεσίες, όπως τηλεδιάσκεψης και ηλεκτρονικά από το Web site της, Dabs.com σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Η BT Retail επέστρεψε και οδεύει για περαιτέρω ανάπτυξη των κερδών», αναφέρει ο Livingston στην ανακοίνωση.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως 3,5 πένες, ποσοστό 1,2% φθάνοντας στις 306,75 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 306,25 πένες η μία στις 8:04 π.μ. στο Λονδίνο. Πριν από τη σημερινή τους διαπραγμάτευση και μέσα στο έτος οι μετοχές της ΒΤ έχουν σημειώσει άνοδο 36%.

Το τμήμα Retail Business της ΒΤ θα εμφανίσει τη χρήση του 2007, 30% υψηλότερα κέρδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση του ασύρματου προϊόντος BT Fusion σε επιχειρήσεις. Το BT Fusion είναι ένα ασύρματο τηλέφωνο που αυτομάτως αλλάζει δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ενώ χρησιμοποιεί την τεχνολογία Wi-Fi.

Το τηλέφωνο Fusion handset, που η εταιρεία άρχισε να πουλά από τον Ιούνιο του 2005, μειώνει την τιμή μιας τηλεφωνικής κλήσης όταν εισέρχεται στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.