Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 11:55

Citigroup: 1,51 δισ. δολ. για την εξαγορά της Grupo Cuscatlan

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Grupo Cuscatlan της Corporacion UBC Internacional SA, αντί 1,51 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές έκλεισε η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, Citigroup Inc., αυξάνοντας την προσέγγισή της στου καταναλωτές της Κεντρικής Αμερικής.

Η Grupo Cuscatlan έχει τραπεζικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες στο Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, την Κόστα Ρίκα και τον Παναμά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Citigroup. O όμιλος έχει περιουσιακά στοιχεία 5,4 δισ. δολ. και καταθέσεις 3,4 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά αυτή της Citigroup της δίνει πρόσβαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Αμερικής και συμπληρώνει την προγραμματισθείσα εξαγορά της Grupo Financiero Uno, μιας περιφερειακής εταιρείας έκδοσης πιστωτικών καρτών. Οι συμφωνίες, αποτελούν μέρος του σχεδίου του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Citigroup, Charles Prince, να περιορίσει την εξάρτηση της τράπεζας από την αγορά των ΗΠΑ.

Η Group Cuscatlan έχει 1,2 εκατ. φυσικά πρόσωπα πελάτες και 45.000 εταιρείες ως πελάτες, με 202 καταστήματα και 263 ΑΤΜ. Απασχολεί περίπου 5.000 ανθρώπους σύμφωνα με την Citigroup.

H τελευταία δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα χρησιμοποιήσει το σήμα Citi στην περιφέρεια ή εάν θα διατηρήσει το Cuscatlan, όπως έκανε με την Grupo Financiero Banamex μετά την εξαγορά της μεξικανικής τράπεζας το 2001.