Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 12:03

Αμεση σύγκληση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ζητεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια της χώρας, ζητησαν από τον πρόεδρο της επιτροπής βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Η επιστολή αυτή συντάχθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη - Αικατερινάρη και Γιάννη Δραγασάκη και την οποία υπέγραψαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της επιτροπής.

Οι βουλευτές κρίνουν απαραίτητο να παρίστανται στη συνεδρίαση της επιτροπής τα σωματεία των εργαζομένων στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για οξύτατο πρόβλημα στη λειτουργία των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης με πολλαπλές επιπτώσεις στην οικονομία. Θέτοντας ερωτήματα για το σχεδιασμό και τα κριτήρια που υπαγορεύουν την παραχώρηση δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων σε ιδιωτικές ή κρατικές επιχειρήσεις άλλων χωρών, οι βουλευτές κρίνουν σκόπιμη και ζητούν «την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου αυτή να συζητήσει όλα τα σχετικά ζητήματα λειτουργίας των Οργανισμών λιμένων και την προοπτική του τομέα αυτού».