Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2006 12:35

Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου: «Εσφαλμένη εντύπωση ότι η Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται σε δημοπρασία»

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει καταστήσει σαφές στις ηγεσίες των Τραπεζών Πειραιώς και Κύπρου ότι σχετικά με το θέμα της ενδεχόμενης μεταξύ τους στρατηγικής συνεργασίας, οφείλουν να τηρήσουν πιστά τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και να συμμορφωθούν πλήρως προς τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας της ελληνικής με την κυπριακή τράπεζα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/18/1279516.htm .

Η Πειραιώς, που κατέχει ποσοστό περίπου 10% στην Κύπρου, αναμένεται να γνωστοποιήσει συγκεκριμένη πρόταση για την συνεργασία των δύο τραπεζών, καθώς την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα Κύπρου απέρριψε προσφορά συνεργασίας της ελληνική τράπεζας, λέγοντας ότι θα εξετάσει οποιαδήποτε «συγκεκριμένη και πλήρη πρόταση».

Στη δήλωση του ο κ. Χριστοδούλου εκφράζει λύπη, γιατί κάποιες δηλώσεις ή και δημοσιεύματα «τείνουν να δημιουργήσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι η Τράπεζα Κύπρου, μια αξιόλογη, κερδοφόρα και με καλές προοπτικές αυτοδύναμης ανάπτυξης τράπεζα, προσφέρεται για εκποίηση ή ότι βρίσκεται σε δημοπρασία».

Ο κ. Χριστοδούλου υπογραμμίζει στη δήλωσή του ότι καθιστά σαφές πως η Κεντρική Τράπεζα «δεν πρόκειται να επιτρέψει παρεκκλίσεις ή συναλλαγές, οι οποίες να αποβαίνουν σε βάρος των καλώς νοούμενων συμφερόντων των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου και του κοινού ή να πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του τραπεζικού μας συστήματος, το οποίο χαίρει μεγάλης εκτίμησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Πηγή ΑΠΕ