Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι η πρόσφατη άνοδος ήταν υπερβολική για την προοπτική των κερδών. Οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton και της Inpex Holdings Inc. σημείωναν απώλειες μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου τα μέγιστα, σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 138,58 μονάδες στις 11:09 π.μ. στο Τόκυο, θέτοντας τέλος στην άνοδο 1,7% των πέντε ημερών. Το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη ήταν το υψηλότερο από τις 12 Μαΐου και οι δείκτες στην Αυστραλία, την Κίνα, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, έκλεισαν όλοι σε επίπεδα ρεκόρ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Τopix υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 1.662,23 μονάδες, μετά από άνοδο έξι ημερών. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε απώλειες 0,5%, μετά από άνοδο πέντε ημερών. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Κίνα, τις Φιλιππίνες, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, ενώ απώλειες σημείωσαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Ο δείκτης των εταιρειών του κλάδου της ενεργείας σημείωνε απώλειες 0,3% μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου πλέον του ενός δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη.

Το αργό υποχώρησε 1,9%, φθάνοντας στα 62,21 δολ. το βαρέλι σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 16 Νοεμβρίου. Πριν από λίγη ώρα το πετρέλαιο και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, διαπραγματεύθηκε στα 62,23 δολ. το βαρέλι.