Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 10:13

Total: Δαπάνη 8 δισ. δολ. για την κάλυψη των αποθεμάτων στην Ινδονησία

ΠΟΣΟΝ 8 δισ. δολ. μέσα στα επόμενα εννέα χρόνια θα δαπανήσει η Total SA, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Ευρώπης, για να καλύψει τα εναπομείναντα αποθέματά της στην Ινδονησία και να προμηθεύσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο υγροποιημένο φυσικού αερίου της χώρας, στο Βόρνεο.

Οι πηγές της Total E&P Indonesie και της συνεργάτιδάς της Inpex Holdings Inc., που παράγουν αρκετά για να καλύψουν το 40% της ζήτησης στην Ιαπωνία, έχουν περίπου 13 εκατ. κυβικά πόδια αποθεμάτων, μετά την άντληση 10 τρισ. κυβικών ποδών από την έναρξη της εκμετάλλευσής τους τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του προέδρου της Total Indonesie, Φιλίπ Αρμάν.

Οι συνεργάτες ώθησαν την παραγωγή σε ένα επίπεδα 2,7 εακτ. κυβικών ποδών ημερησίως, εν μέσω της μείωσης των προμηθειών LNG από την Chevron Corp. και του joint venture της BP Plc με την Eni SpA.

Η Total θα αρχίσει την παραγωγή από τις δύο πηγές της το επόμενο έτος για να περιορίσει την αναπόφευκτη μείωση της παραγωγής καθώς άλλες πετρελαιοπηγές γηράσκουν, σύμφωνα με τον Αρμάν. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα εξάγει περίπου 560.00 βαρέλια ημερησίως σήμερα, σύμφωνα με την παρουσίασή της προς τους δημοσιογράφους.