Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 11:21

Arcelor Mittal: 1,4 δισ. δολ. για εργοστάσιο της Grupo Villacero

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ που ανήκει στην Grupo Villacero SA, αντί ποσού 1,4 δισ. δολ. για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού στο Μεξικό, προχώρησε η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής του κράματος στον κόσμο, Arcelor Mittal.

Η εξαγορά της μονάδες θα οικοδομήσει κλίμα βιομηχανικών και διοικητικών συνεργειών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Arcelor Mittal που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Επίσης οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν κοινή στρατηγική συμμαχία στον κλάδο.

Η Arcelor Mittal, ήδη η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού του Μεξικό θέλει να επεκταθεί στη Βόρειο και τη Νότιο Αμερική, αυξάνοντας την πρόσβασή της στις πρώτες ύλες και μειώνοντας τον κόστος. Το εργοστάσιο με δραστηριότητες στο Μεξικό και το Τέξας, έχει παραγωγική δυναμικότητα περίπου 2,7 εκατ. τόνων και αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος 160 εκατ. τόνων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι μετοχές της Mittal σημείωσαν άνοδο 46 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 31,69 ευρώ η μία στις 9:19 π.μ. στο Αμστερνταμ. ΟΙ μετοχές της Arcelor κέρδισαν 17 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 43,28 ευρώ η μία στο Παρίσι.

Η μονάδα της Grupo Villacero είχε έσοδα 946 εκατ. δολ. το 2004 και προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη 248 εκατ. δολ., σύμφωνα με την Arcelor Mittal. Η εταιρεία είπε ότι η εμπορική συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2007.

Η Grupo Villacero, που ανήκει στον επιχειρηματία Pablo Villarreal, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής ατσαλιού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με το Web site της.