Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2006 08:32

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Αύξηση 150% στη βεβαίωση φόρων - προστίμων σε Α.Ε. Μεγάλη φοροδιαφυγή αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ναυαγεί η συμφωνία Κύπρου - Πειραιώς. Τα τρία σενάρια της επόμενης ημέρας για τις δύο τράπεζες».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Κυπριακό «όχι» στην Πειραιώς. Η Λευκωσία απέρριψε την προσφορά του κ. Σάλλα ως φθηνή και ανισότιμη».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Καλπάζει» το έλλειμμά μας στις διεθνείς συναλλαγές. Το άνοιγμα θα φθάσει φέτος στο 11% του ΑΕΠ σύμφωνα με την ΤτΕ».

Έλλειμμα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «ρεκόρ ελλείμματος παρουσιάζει φέτος το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο συνέχισε την αρνητική του πορεία και τον Οκτώβριο αναδεικνύοντας τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο έλλειμμα του ισοζυγίου αυξήθηκε 53% τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε σεις 2.052,3 εκ. ευρώ, ενώ στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εμφανίζει αύξηση 81,9% και ανέρχεται σε 18.088 εκ. ευρώ ή στο 9,3% του ΑΕΠ».

Τράπεζα Κύπρου

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «σε άμεση, χωρίς διαπραγμάτευση, απόρριψη της πρότασης εξαγοράς που κατέθεσε ο Όμιλος Πειραιώς προχώρησε χθες η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου. «Εντύπωση μας προκαλεί ότι η προσφορά δεν είχε premium για τη μετοχή», τονίζεται στην ανακοίνωση του κυπριακού συγκροτήματος, γεγονός που αφήνει ερωτήματα για το τι θα συμβεί, αν υπάρξει βελτίωση του τιμήματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ