Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2001 16:51

Με απώλειες Dow Jones και Nasdaq

Πτώση σημειώνουν οι δείκτες Nasdaq και Dow Jones λίγα λεπτά μετά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσων, οι οποίες διεξάγονται στον απόηχο των ανακοινώσεων της Intel και της Uniper Networks.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της πρώτης ανακοίνωσε χθες λίγο μετά το κλείσιμο των συνεδριάσεων ότι οι πωλήσεις της εταιρείας το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο θα βρίσκονται σε συμφωνία με προηγούμενες εκτιμήσεις της διοίκησης. Η δήλωση αυτή καθησύχασε τις αγορές που ανέμεναν ότι η διοίκηση της Intel θα αναθεωρούσε προς τα κάτω τις προβλέψεις της.

Από την άλλη μεριά, η Juniper Networks, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή λογισμικού για το Διαδίκτυο, προειδοποίησε ότι το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο τα έσοδα και οι πωλήσεις της εταιρείας θα διαμορφωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα των αρχικών προβλέψεων.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22% και βρίσκεται στις 11.066 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Nasdaq ο oμώνυμος δείκτης σημειώνει πτώση 0,77% και έχει διαμορφωθεί στις 2.246,68 μονάδες.