Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 18:33

Intracom: Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η Ιntracom Α.Ε. γνωστοποιεί ότι σχετικά με τα αναφερόμενα σε δημοσίευμα του οικονομικού Τύπου (Ναυτεμπορική, 22/12/2004), «σας αναφέρουμε ότι τα αναγραφόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα στοιχεία, περιλαμβάνονται στο εκδοθέν από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών Δελτίο Τύπου, μετά την πραγματοποιηθείσα στις 21/12/2004 από τη διοίκηση παρουσίαση της εταιρείας».

Στην απάντησή της η Intracom επαναλαμβάνει πως εκτίμηση της διοίκησης του Ομίλου για τα οικονομικά μεγέθη της χρήσης 2004, είναι ότι ο κύκλος εργασιών για την ενοποιημένη οικονομική κατάσταση θα ανέλθει σε 625 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σε 118 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 44 εκατ. ευρώ.

Για τη χρήση 2005, η εταιρεία προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει σε 640 εκατ. ευρώ, με το στόχο για το περιθώριο των καθαρών προ φόρων κερδών να αγγίζει το 10%, ως αποτέλεσμα του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών και της αναδιοργάνωσης του Ομίλου, ενώ για το 2007 στόχος της εταιρείας είναι ο κύκλος εργασιών του Ομίλου να ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρεται, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί και μέσω εξαγορών, κυρίως σε αγορές του εξωτερικού.

Στόχος της εταιρείας για την επόμενη τριετία, σημειώνεται στην επιστολή-απάντηση της Intracom, είναι η σταδιακή αύξηση, τόσο του μεριδίου των υπηρεσιών στο 50%-60% του συνολικού κύκλου εργασιών, όσο και των πωλήσεων στο εξωτερικό στο 55%-60% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Όπως επίσης υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η Intracom είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας με πραγματικά διεθνή χαρακτήρα. Οι πωλήσεις της στο εξωτερικό αντιπροσωπεύουν για το έτος 2004, το 45% του τζίρου και φέρνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Intracom σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Όπως επίσης επισημαίνεται, η εταιρεία έχει έναν από τους ισχυρότερους ισολογισμούς ανάμεσα στις εταιρίες τεχνολογικής κατεύθυνσης που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και συγκριτικά με ομοειδείς εταιρίες διεθνώς.

Τέλος διευκρινίζεται ότι όλα τα ως άνω αναφερόμενα στοιχεία έχουν περιληφθεί στο εκδοθέν από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών σχετικό Δελτίο Τύπου.