Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2005 11:33

Μικτή η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Η ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων συνεχίζει επηρεάζει επίσης τις αγορές, καθώς μία μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, μπορεί να ενισχύσει τους φόβους ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων. Αιφνιδιασμένοι δείχνουν οι επενδυτές και από την πρόσφατη ενίσχυση του δολαρίου.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,47% διαμορφούμενος στις 4.847,10 μονάδες, καθώς τα θετικά σχόλια αναλυτών ώθησαν προς τα πάνω την τράπεζα ΗΒΟS και την ΒG Group, παραγωγό εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Παράλληλα, η Vodafone καταγράφει κέρδη 1%, μετά τη δήλωση του επικεφαλής της θυγατρικής στις ΗΠΑ, Verizon Wireless, ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει την ανταγωνίστρια Sprint.

Στη Φρανκφούρτη, ο Xetra DAX βρίσκεται στις 4.299,08 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,04%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,09% στις 3.859,98 μονάδες.