Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2005 12:47

Κινητοποιήσεις Αγροτών - Αποκλεισμός Τεμπών στις 20/1

Τον αποκλεισμό των Τεμπών στις 20 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι αγρότες, καθώς 50.000 τόνοι βαμβακιού μένουν εκτός κοινοτικών επιδοτήσεων.

Για τις 13 Ιανουαρίου έχει οριστεί η κρίσιμη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, σχολιάζοντας συζητήσεις σχετικά με τη φετινή διαχείριση βάμβακος, έκανε λόγο για κοινούς συκοφάντες που εμπαίζουν του αγρότες, καλώντας «όσους ψευδώς επικαλούνται δήθεν δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνησης ή ως αντιπολίτευσης, για καταβολή εθνικών ενισχύσεων στη τιμή οποιουδήποτε αγροτικού προϊόντος, ή για απορρόφηση πλεονασματικής παραγωγής οποιουδήποτε προϊόντος, να βρουν έστω και μια δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή στελέχους της ΝΔ ή έστω και μία φράση του αγροτικού ή οικονομικού κυβερνητικού προγράμματος».

Όπως επισήμανε σε δήλωσή του ο κ. υπουργός, «οι φετινές περικοπές έγιναν για πρώτη φορά επειδή το ζήτησε εγγράφως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των αγροτών, λόγω του καταστροφικού κοινοτικού κανονισμού του 2001, και όχι επειδή το επέβαλε αυθαίρετα η κυβέρνηση, όπως γινόταν στο παρελθόν».